Lastik Tamir Kitleri
Lastik Tamir Kiti Kullanımı
Araçların en güvenilir parçalarının lastikler olmasını isteriz. Çünkü aracın performansı ve güvenli sürüş için güvenmeyi en çok istediğimiz şey de bu dört teker olmaktadır. Lastiklerin kalitesi ne olursa olsun lastik patlama ihtimalini göze alamayız. Hatta karşılaşabileceğimiz en kötü şeylerden biri olarak algılandığı için görmezden gelindiği zamanlar da olur. Ancak ne yazık ki bu da her ihtimal gibi kaçınılmaz durumlardan birisidir. Önemli olan bu durumlarda soğukkanlı kalabilmek ve ne yapılacağına karar vermektir.
Lastik değişikliğini kendi kendinize yapmak mümkündür. Yedek lastik yok ise bu durumda değişim gerçekleşemeyecek olduğundan çekici ya da tamir ekibi çağırmak da isteyebilirsiniz. Ancak bu iki seçenek de çok uzun süren seçeneklerdir. Bunun için eğer lastik tamir kiti sahibi iseniz patlayan lastiklerinizi kısa bir süre içerisinde tamir etmeniz mümkün olacaktır. Lastik tamir kiti ile patlayan lastikleri birkaç dakikada eski hallerine döndürmek mümkün olmaktadır. Ancak bunun için nasıl kullanıldıklarına da hakim olmak önemlidir.
Sürüş güvenliği için en önemli parçalardan olan lastik sık sık kontrol edilmesi gereken parçalardır. Çatlak ya da delik olmadığından emin olmak önemlidir. Ancak bunu yapsanız bile bazen yolda karşılaşılan çivi ya da cam gibi delici maddeler lastik patlamalarına bir anda neden olabilmektedirler. Bu durumda yedek lastik var ise şanslı oluyorsunuz ancak ne yazık ki araçlardaki yer kapasitesi nedeniyle bu da her zaman olmayan bir durum. Bu nedenle her zaman yanınızda taşıyacağınız lastik tamir kiti hayat kurtarıcı rolünü üstleniyor.
Lastik değiştirmek bir hayli efor isteyen bir şey olsa da bu kit ile birlikte daha kolay bir şekilde bir süreliğine lastikleri eski haline çevirmek mümkün oluyor.
Öncelikle aracın el freninin çekili olduğundan ve çalışmadığından emin olmak gerekiyor. İlk adım olarak işleme başlamadan güvenliği sağlamak gerekli. Düz bir zeminde olmanız da aynı şekilde güvenlik için önemli olmakta. Eğer soğuk havada bulunuyorsanız ürünü bir süre elinizle ısıtma işlemine tabi tutmanız gerekebilir. Ancak çalkalayarak da kendine getirebilirsiniz. Bu bir tür sprey olduğu için de bu çalkalama elzem bir durum. Sonrasında lastik supabına spreyin hortumunu yerleştirmeniz gerekmekte. Bu ilk adımımız oluyor. Kullanırken spreyi dik bir konuma getirmek de önem taşıyor. Dik bir şekilde durduğuna emin olduğunuz spreyin güvenliğini de açma zamanınız geldi demektir.
Bu şekilde konumlandırdığınız hortum sayesinde spreydeki ürünün lastiğin içine doğru hareket etmesini sağlayacak şekilde kullanmaya başlayın. Bu sayede lastik içine kimyasalların girmesine izin veriyoruz. Sonrasında yavaşça spreyi ve hortumu kaldırmanız gerekiyor. Bunun hemen ardında lastik tamir kiti işimizi bitirdiğimizi düşünmeyin, şimdi lastiğe transfer ettiğimiz kimyasalların lastik içerisinde yayılmasını sağlamamız gerekiyor. Bunun için de aracı çok çok yavaş bir şekilde hareket ettirerek, lastiklerin içinde kimyasalın dönmesini sağlayın.
Lastik basıncı kontrolü ardından patlamaya neden olan maddenin lastikten çıkarılmaması çok önemli. Çünkü kimyasal hava çıkışını engelleyerek parçanın lastiğin bir parçası gibi kalmasını sağlıyor. Ancak çıkardığınızda bir delik oluşacak ve bu yüzden lastik tamir kiti işlevini yapamayacaktır. Bu uzun süreli bir çözüm değildir. Lastiklerin sonrasında değiştirilmesi gerekmektedir ancak gideceğiniz yere sizi götürebilecek güvenli ve hızlı bir yoldur.
Kendi Kendini Tamir Eden Lastikler
Aşağıdaki linkten kendi kendini tamir Eden lastikler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz
https://www.lastiktr.com/blog/icerik/seal-lastikler
Etiketler: lastik, LastikTamirKiti, Stepne
Mart 09, 2020
Listeye dön